Tässä artikkelissa erittelen drag -hahmon luomisprosessin tärkeimpiä piirteitä, joita sinun on hyvä ottaa huomioon, kun alat tekemään drag -hahmoa. Tämän artikkelin jälkeen tiedät mihin asioihin keskityt ja mitkä ovat ne tekijät, joihin katsojat samaistuvat huippuesiintyjässä. Vastaan kysymykseen: miten luon onnistuneen drag -hahmon?

  • Miksi teen dragia?
  • Kenelle esiinnyn?
  • Mikä on mun juttu?

Minulle on tullut paljon kyselyitä siitä, miten oma drag -hahmo luodaan ja millaisiin asioihin pitäisi kiinnittää huomiota. Usein kysyjät haluavat tietää peruukeista, meikeistä ja vaatteista, mutta moni jättää huomioitta hahmon sisimmän – ainakin he, jotka eivät ole menestyneitä drag -artisteja.

Olet varmasti nähnyt suomalaisia drag -artisteja livenä, RuPaul’s Drag Race -esiintyjiä tai ainakin katsonut heidän ohjelmaansa. Olet nähnyt näyttäviä peruukkeja, meikkejä ja kokonaisuuksia ja saatat ajatella, että tuo on se drag, jota haluan tehdä!

Suomessa työtä tekevät drag -artistit ovat käyttäneet uransa eteen lukemattoman määrän työtunteja ja paljon rahaa tarpeistoon eli asuihin, peruukkeihin ja meikkeihin. Jokainen on kuitenkin aloittanut jostain, sinun ei tarvitse urasi alkuvaiheessa tehdä Suomen näyttävintä Hartwall Areena -keikkaa, tai omistaa tuhansia iltapukuja, vaan aloittaa perusasioista.

Kuten taloja niin myös drag -hahmoja aletaan luomaan perustan kautta.

Oletko lukenut jo: https://www.sheila.fi/mita-tai-mika-drag-on/

MITEN LUON ONNISTUNEEN DRAG -HAHMON?

Miksi haluan tehdä dragia? 

Mieti ensimmäiseksi, mikä dragissa on se syvin olemus, miksi haluat tehdä dragia itse. Haluatko ammattilaiseksi, harrastaa tai kokeilla dragia, koska se on niin cool? Vai ihan jotain muuta? 

Sinun ei tarvitse perustella sitä kenellekään muulle, ainoastaan itsellesi. Tämä auttaa sinua myöhemmissä vaiheissa, kun tiedät jo alusta alkaen motiivin siihen, mitä teet.

Kuuntele omaa sydäntäsi ja seuraa intohimoasi: mikä saa sinut kylmille väreille?  Tämän jälkeen olet saavuttanut jo ensimmäisen kohdan matkalla siihen, miten luot onnistuneen drag-hahmon.

Kenelle haluan esiintyä?

Kun tiedät vastauksen ensimmäiseen kysymykseen, on aika siirtyä siihen seuraavaan: kenelle haluan esiintyä?

Haluatko esiintyä kaveriporukan illanvietossa huvin vuoksi? Haluatko kiertää tulevaisuudessa isoja teattereita suuren ensemblen kanssa? Onko sinulle tulossa projekti, jossa sinun on esiinnyttävä dragissa? Haluatko tehdä TikTok -kanavan, joka keskittyy drag -aiheisiin?

Olipa syy mikä tahansa, kohderyhmä kannattaa miettiä myös jo alussa, vaikka se tuntuisi kuinka vieraalta ajatukselta tässä vaiheessa. Tämä ajatustyö kantaa hedelmää, koska se vie sinua automaattisesti oikeaan suuntaan päin ja auttaa sinua siinä, ettet tee turhaa työtä. 

Usko mua, olen käynyt tämän läpi pariin otteeseen urani aikana, ja voi pojat miten olisinkaan säästänyt aikaa, jos olisin alun alkaen suunnitellut tekemistäni asiakaskohderyhmän kautta.

Miten luon onnistuneen drag-hahmon.

Sinua voisi kiinnostaa myös: https://www.anttitaipale.fi/teatteria-ja-tohtoriopintoja-blogi/

Mikä on mun oma juttu?

Kolmas vaihe on tärkein vaihe, jossa kiteytyy kaksi aiempaa kysymystä yhteen ja näiden pohjalta aletaan rakentamaan kokonaisuutta. Ennen kuin olet selvillä vesillä, sinun on ollut tarpeen määritellä nuo kaksi aiempaa kysymystä itsellesi selväksi.

Miten minä löydän oman persoonallisen tavan tehdä dragia? Teenkö samaa kuin muut? Haluanko olla erilainen esiintyjä?

Nyt on aika kaivaa sisimmästäsi kaikki se, mitä rakastat, mihin tunnet intohimoa, mitä vihaat, mitä inhoat ja mitä et ikinä haluaisi tehdä. Näiden tunteiden kautta pääset käsiksi siihen, mikä on se sinun oma juttusi.

Miten luon onnistuneen drag -hahmon?

Ja tässä tulee toinen vielä parempi juttu: kun esiintyjällä tekeminen tulee täydestä sydämestä, niin katsoja tuntee sen omassa kehossan ja voisin jopa antaa 100% tyytyväisyystakuun tästä, että tuo asiakas ostaa sinut vielä toisenkin kerran esiintymään tilaisuuteensa tai liput keikallesi.

Itse olen saanut todistaa tämän ja esiintyä useiden vuosien aikana saman tilaajan tilaisuuksissa yhä uudelleen ja uudelleen yhteensä yli 20 kertaa.

Mutta mitä käy, jos teet jotain sellaista, joka ei lähde suoraan sydämestäsi? Ehkä haluaisit tehdä jotain samanlaista, mitä joku toinen tekee tai kopioida suoraan toisen tapaa tehdä? 

Mikäli valitset tämän tien huomaat ennen pitkää, että intohimosi katoaa ja et oikein tiedä mitä tapahtui. Asiakkaat huomaavat tämän vielä nopeammin kuin sinä. Tekemisestä lähtee ilo ja hyvä flow -tila, joka on luovan työn onnistumisen salaisuus.

Mikä parasta, tämä kaikki tulee sinun sydämestäsi! 

Tämänkin olen todistanut itse henkilökohtaisesti.

Näiden kysymysten avulla pääset rakentamaan drag -hahmon perustaa. Tämän jälkeen sinun on helpompi keskittyä hahmon ulkoisiin ominaisuuksiin ja tekemisen tapoihin, kun olet selvittänyt tärkeimmät asiat ensin. Tässä tekstissä sait selville, miten luon onnistuneen drag-hahmon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.