Jokainen, joka on joskus järjestänyt tapahtumia on miettinyt, miten saisi tapahtuman järjestettyä niin, että vieraat muistaisivat sen vielä pitkään. Jokaisen tapahtumanjärjestäjän mielessä on käynyt pelko siitä, että vieraat tylsistyvät tai lähtevät liian aikaisin paikalta tai ei edes halua saapua juhliin. Miksi sitten tilata esiintyjä juhliin ohjelmanumeroksi viihdyttämään?

Oli kyse sitten yksityisjuhlien, syntymäpäivien, häiden tai isojen yritystapahtumien järjestämisestä, samat säännöt pätevät jokaiseen tapahtumaan. Jos sinulla on vastuu järjestää seuraavat ikimuistoiset juhlat, pikkujoulut tai vaikkapa yrityksen lanseeraustilaisuus, sinun kannattaa lukea tämä teksti loppuun saakka, sillä..

…hyvin suunniteltu on puoliksi tehty JA se, että esiintyjät kruunavat tapahtuman ja parhaimmillaan vieraat puhuvat sinun järjestämästäsi tapahtumasta vielä pitkään!

No miksi tilata kallis esiintyjä juhliin ohjelmaksi viihdyttämään?

Tiedän, että mietit juuri tätä kysymystä parhaillaan. Olen järjestänyt elämässäni useita tapahtumia niin työni puolesta kuin vapaa-ajallani. Pystyn palaamaan takaisin siihen tunteeseen, kun ensimmäisiä tapahtumia järjestäessäni ajattelin, että kaikki osa-alueet voi hoitaa itse ja että ei juhliin tarvita oikeastaan muuta, kuin ihmisten kohtaamisia ja hyvää ruokaa.

Ihan niin se ei kuitenkaan mennyt. Kirjoitan tämän tekstin, jotta sinä et joutuisi tekemään samoja virheitä, kuin minä aiemmin. Luulin, että voin olla seremoniamestari, keittiömestari ja hovimestari samaan aikaan sekä viihdyttää vieraita bingoa vetämällä. Tapahtumasta tuli kaaos. Aikataulut eivät pysyneet kasassa ja vieraat joutuivat odottamaan aivan turhaan.

Ajattelin usein aiemmin, että on parempi säästää kuluista, kuten cateringista ja esiintyjästä. Olin sitä mieltä, ettei niihin kannata satsata, koska juhlat onnistuvat ilman niitäkin. Osaahan meistä jokainen tehdä perunasalaatin ja lämmittää lihapullat uunissa. Se on aivan varmasti totta, että näin se menee.

Voi olla, että sinullakin on ollut samanlaisia ajatuksia tapahtumaa suunitellessasi, koska kun alat laskea kuluja yhteen huomaat pian, että kulut alkavat nousta aivan liian korkeiksi.

Tässä kohtaa moni meistä tekee virheen.

Esiintyjät nostavat juhlien energiatasot kattoon!

Säikähdystä seuraa pelko.

Sitten painetaan jarrua ja ja aletaan tekemään kaikki itse. Ymmärrän täysin, tämä on inhimillinen reaktio, jossa itsekin olen ollut monta kertaa mukana. Ajattelen, että on halvempaa tehdä kaikki itse. Tämä on kuitenkin se hetki, jolloin voit kääntää suuntaa.

Oletko koskaan laskenut mitä se sinun taakkasi ja työmäärä oikein maksaa? Oletko koskaan ajatellut, mitä lisäarvoa se esiintyjä voisi tuoda tai miksi tilata esiintyjä ylipäätään juhliin ohjelmanumeroksi viihdyttämään?

Sinua voisi kiinnostaa myös: Mitä tai mikä drag on?

Mitä taikoja se esiintyjä sitten oikein tekee?

Nyt on siis aika katsoa taaksepäin tekemisiämme ja sitä, missä kohtaa kannattaa jättää oma tekeminen pois ja mitä asioita kannattaa tehdä itse.

Meidän ei kannata väsyttää itseämme ennen juhlia. Tärkeintä on tehdä hyvä suunnitelma ja delegoida tehtäviä muille järjestäjille, jos niitä on. Juhlia järjestäessä fokus tulee aina olla vieraassa ja siinä, miten vieras kokee tapahtuman.

Tässä kohtaa esiintyjän rooli nousee korkealle sijalle. Sillä esiintyjä on se, joka kruunaa tapahtuman kuin tapahtuman. Moni sanoo tässä vaiheessa, että olisihan se esiintyjä kiva, mutta budjetti ei riitä. Esiintyjiä on laidasta laitaan, niin myös hintahaarukka. On totta, että suomalainen ykkösrivin artisti ei yksityistilaisuuksiin halvalla liiku, mutta on myös muita taidokkaita ja viihdyttäviä vaihtoehtoja.

Haloo Helsingin ”Elli”

Esiintyjät saavat esiintymisten jälkeen usein palautetta siitä, että miten ohjelmanumeron jälkeen tilaisuuden luonne ja fiilis muuttui aivan täysin. Vieraat vapautuivat, puheensorina alkoi käydä, ihmiset rentoutuivat ja niin edelleen…

Esiintyjä tekee niitä taikoja, yhdistää ihmiset hetkeksi yhteen, kietoo ne omiin taikahyppysiin ja sekoittaa muutaman kerran ja vapauttaa jälleen heidät hieman muuttuneina uudestaan nauttimaan sinun järjestämistäsi juhlista.

Käy lukemassa myös digitapahtumien verovapaudesta yrityksien osalta: https://www.anttitaipale.fi/firman-pikkujoulut-etana-verkossa-verovapaata-toimintaa/

Tässä tulee se tärkein asia: miksi esiintyjä kannattaa tilata juhliin ohjelmanumeroksi viihdyttämään?

Ihmiset alkavat kysellä pian, että kuka keksi tilata tällaisen loistavan ohjelmanumeron. Ei mene kauaa, kun nimesi nousee jalustalle ja ihmiset tulevat antamaan kiitosta SINULLE, koska sinä olet järjestänyt tämän tapahtuman.

Tiivistettynä: älä tee kaikkea itse, luota ammattilaisiin ja tilaa esiintyjä esiintymään juhliisi ja tuomaan viihdyttävän ohjelmanumeron ilostuttamaan vieraitasi.

Haluaisin kuulla myös sinun mielipiteitäsi juhlien järjestämisestä.

Kommentoi, oletko sinä uskaltanut jättää kaiken tekemisen pois omista käsistäsi ja luottanut enemmän ammattilaisten apuun?

Avainsanat:

1 kommentti artikkeliin “Miksi tilata esiintyjä juhliin ohjelmanumeroksi viihdyttämään?”

  1. Paluuviite: 11 syytä miksi drag show on loistava vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi - Sheila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.