Mietitkö parhaillaan miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi? Tai sopisiko suomalainen drag show yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi?

Tai kenties sitä, miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi? 15 vuoden urani aikana olen saanut työskennellä useiden asiakkaiden kanssa, jotka ovat pohtineet tätä kysymystä ääneen tilausprosessin aikana. 

“Meillä on vaan miehiä töissä, sopiikohan drag show sittenkään” tai että “meillä on vaan 15 henkilön juhlat, kun pomo jää eläkkeelle, että onkohan tämä nyt sitten hyvä vaihtoehto”.

Tilaisuuden jälkeen olen saanut ylistävää palautetta siitä, miten hauska, monipuolinen ja hyväntahtoinen esitys oli ja että vieraat olivat puhuneet tilaisuudesta pitkään.

Tässä tekstissä kerron sinulle näkökulmia siitä miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi.

Miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi?

Vauhtia, huumoria, tunnettuja artisteja ja vähän seksiä

Nyt varmasti jäit kiinni tuohon seksi -sanaan. Drag show ei missään nimessä ole mikään irstas tai pikkutuhma show 90-luvulta tai Thaimaan ladyboy -esityksistä.

Suomalainen drag show perustuu artisti-imitaatioon, tunnettuihin hahmoihin, playback lauluun sekä hauskaan huumoriin ja nopeatempoiseen rytmiin, mutta ei käy kieltäminen siitä, että reittä ja näyttäviä ja aistikkaita asuja esitys on täynnä.

Olen kuullut ehkäpä joka keikan jälkeen kehuja pitkistä sääristä ja näyttävistä asuista

Ymmärrän täysin jos olet epäillyt, että olisiko drag show oikea vaihtoehto tilaisuuteesi, sillä ennakkoluulot ovat pinttyneet syvälle meidän kulttuuriin.

Nykyinen suomalainen drag show on kuitenkin levinnyt niin laajalle teattereihin, kulttuurisaleihin sekä risteilylaivoille, että drag on valtavirtaistunut sellaiseksi taidemuodoksi, joka sopii mihin tilaisuuteen tahansa. Vaikkapa harjannostajaisiin.

Kyllä, luit oikein, harjannostajaisiin.

Olen saanut esiintyä useissa harjannostajaisissa, joissa usein on stereotyyppisesti ajateltuna vain miehiä yleisössä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa drag show. Kerron kohta, miten yksi harjannostajais-esimerkkikeikka lopuksi päättyi…

Voit ajatella, että mitä joku työyhteisöstäsi miettii, jos valitset drag show’n ohjelmanumeroksi, mutta voin melkein vakuuttaa näin 15 vuoden kokemuksen jälkeen, että ne hankalimmatkin henkilöt ovat keikan jälkeen ihan tyytyväisiä vaikka eivät kokisikaan dragia omaksi taidemuodoksi.

Lue myös blogiteksti, jossa kuvailen erästä asiakascasea: https://www.sheila.fi/3-assan-salainen-resepti-sujuva-suosittu-show/

Noh, miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi?

  1. VAUHTI
  2. HUUMORI
  3. TUNNISTETTAVAT HAHMOT
  4. SEKSI
Miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi?
Miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen juhliin ohjelmanumeroksi?

Yllä oleva kuva on otettu Ilolla Porvoo 675v- juhlarevyystä: lue yksi arvio tästä linkistä: https://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2021/07/29/porvoon-kesateatterin-juhlarevyy-kutkuttelee-nauruhermoja/

VAUHTI

Vauhti. Kun drag artisti astuu lavalle näyttävässä asussa ja upea hyväntuulinen musiikki soi taustalla, näky on unohtumaton. 25 minuutin aikana lavalle astelee 17–25 tunnettua artistia ja katsojat saavat kerta toisensa jälkeen tunnistaa uuden hahmon. Tämä rytmi ja vauhti jää mieleen.

Usein keikan jälkeen asiakkaat kysyvät, että miten ehdin vaihtaa nuo 45 hahmoa keikan aikana vaikka todellisuudessa hahmoja olisikin ollut 20 kappaletta. Eli vauhti ja rytmi tuo runsautta.

HUUMORI

Huumoria riittää, koska drag show’n yksi keskeinen tekijä on maneereiden korostaminen potenssiin tuhat. Ajattele nyt vaikkapa Katri Helenan silmänräpsytyksiä tai Anita Hirvosen isoa kiharapehkoa tai Tina Turnerin näyttäviä ja vauhdikkaita sääriä. Näitä varmasti näet suomalaisen drag show’n esityksissä. Huumorissa taivas on rajana – varsinkin dragin osalta.

Dragiin liittyy vahvasti huumoriaspekti, koska taidemuotona se periytyy commedia del arte -näyttämötaiteen muodosta, jossa naurettiin valtaapitäville ja satiiri oli silloin läsnä. Nykyäänkin dragin voidaan nähdä olevan eräänlainen linssi, jonka kautta tarkastella ympäröivää maailmaa.

Drag on tämän päivän narri.

TUNNISTETTAVAT HAHMOT

Useat tunnetut artistit samalla keikalla. Mun settilistassa kulkevat aina mukana mm. Paula, Katri Helena, Anita Hirvonen, Chisu, Jenni Vartiainen, Tina Turner, Cher, Kaija Koo sekä muita tunnettuja ja viihdyttäviä hittinaisia Suomesta sekä ulkomailta. Voisi koitua silkaksi mahdottomuudeksi saada edes osa samaan aikaan paikan päälle sun yrityksen tilaisuuteen. 

Drag show marssittaa lavalle useat tunnetut hittibiisit nostalgian muodossa ja asiakkaat saavat heittäytyä muistojensa virtaan.

Aina kun hahmo ja kappale vaihtuu, katsojalla alkaa tunnistamisprosessi uudelleen ja uudelleen. Hän miettii, että kuka sieltä seuraavaksi tulee. Näin katsoja uppotuu esitykseen kerta toisensa jälkeen nimenomaisesti tämän tunnistamisprosessin avulla ja se tekeekin drag show’sta niin mielenkiintoisen.

SEKSI

Ja sitten se seksi… Drag show on aina seksikäs, ei siinä muodossa mitä ehkä usein ajatellaan: pikkutuhmana yökerhoviihteenä, jossa on K18 ikäraja. Ei, sitä en tarkoita. Vaan seksikkyyttä ja aistikkuutta puvustuksessa, kappaleissa ja toki korkeissa koroissa ja säärissä ja niissä hahmoissa tietysti.

Jotta drag show ja sen illuusio toimii, on sen esittäjällä oltava aistit auki, jotta hän osaa löytää alkuperäisistä esitettävistä hahmoista juuri sen olennaisen, yhdistää tunnistettavat asut ja asusteet ja peruukin sekä valita juuri sopivan kappaleen, jotta katsoja kokisi ahaa-elämyksen keikan aikana useita kertoja. 

Seksikkyydellä tarkoitan siis aistikkuutta ja aistien auki olemista, yleisössä ja lavalla.

Joten ei hätää, kun tilaat drag show’n, niin se ei ole mikään seksishow, vaan huumoria ja hauskuutta sisältävä piristävä ohjelmanumero.

Jos haluat saada lisää tietoa, niin tilaa uutiskirjeeni, jossa kerron uusimmat kuulumiset ensimmäisenä ja lisäksi jaan tarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajilleni.

Oletko kanssani samaa mieltä, siitä, miksi drag show on paras vaihtoehto yrityksen tilaisuuteen ohjelmanumeroksi? Kommentoi alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *